L'oli d'oliva
 
OLI D’OLIVA EXTRA VERGE  ES SUC D’OLIVA 100% OBTINGUT DE FORMA NATURAL, PER MEDI DE LA MOLTURA, PRENSAT EN FRED.

L’oli d’oliva aporta des del punt de vista energetic les mateixes calories que qualsevol altre greix de la dieta ( 9 Kcal per gram de grasa). No passa el mateix amb  les seves propietats funcionals com a conseqüència de dels seus components químics ( predomini del àcids grassos monoinsaturats, principalment l’olèic i la composició de la fracció no saponificable; carotenos, tocoferoles i fenolics).
Aquestes propietats funcionals del oli  d’oliva tenen un gran paper sobre la Salut, de forma molt especial en el manteniment de uns nivells de colesterol adequats i disminuint les malalties cardiovasculars, propietats antioxidants etc. 
En resum el consum de dietes riques en oli d’oliva juntament amb altres aliments de l’anomenada “dieta mediterrània” (fruita, verdura etc.) son la base de una dieta sana i cardiosaludable.

La qualitat de l’oli d’oliva depèn de criteris objectius (acidesa) i de criteris subjectius (sensorials u organoleptics) i està lligada a:
·        les labors de conreu durant tot l’any, a la metereologia, les malalties etc
·        La recol·lecció: Grau just de maduració, collida directament del arbre.
·        La molta i conservació: efectuades tot seguit a la collita, per medis sols mecànics i estracció en fred 

L’oli del Mas del Metge, compleix totes aquestes condicions i procedeix d’oliveres centenàries situades en una muntanya  a les Terres del Ebre